Депутати и кметове на ГЕРБ помагат в Мизия, обяви Борисов (обновена)

Булфото Архив
share

Тотю Младенов и други депутати на ГЕРБ, както и наши представители от местната власт и партийните структури, са в Мизия, за да помогнат за овладяване на тежкото положение. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук.

Засега осигурихме един тир питейна минерална вода, а след като Тотю Младенов направи оценка на ситуацията, ще помогнем с каквото още можем на пострадалите семейства, обеща Борисов.

За съжаление поради обилното отразяване на събора на Бузлуджа вчера, не можахме да разберем каква е ситуацията в Северна България, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той обяви още, че Тотю Младенов го е информирал, че най-тежко е положението в Бяла Слатина и в Мизия. "В Бяла Слатина има над 250 семейства, които трябва да бъдат подпомогнати, а в град Мизия семействата, които имат нужда от помощ, са над 500. Евакуирането на жителите на Мизия продължава и в момента. Хората са настанявани при близки и роднини и в предоставените от местните власти домове. Кметът на Оряхово е съобщил, че болницата в града е в готовност да настанява хора, ако се наложи. Младенов ми съобщи, че местните власти и институциите вече са в пълен синхрон", коментира още той.

Водещи новини

Още новини