Местан: Подкрепяме актуализациите и на БСП и на ГЕРБ (видео)

share

Г-н Президент, по-добре е да постигнем трудно съгласие, но да го спазваме. Така ще девалвираме не само политическата дума, но и политическите консултации. Имаме ясна позиция. Не можем да жертваме публичния интерес в името на партийни страхове. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан по време на консултациите при президента Росен Плевнелиев.

Според него е много добре, че се отчитат 200 милиона по-високи приходи в бюджета отколкото миналата година. Всяко едно неизпълнение на бюджета води до дефицит, коментира той. Ще трябва да чакаме някакви магически резултати, за да се изпълни бюджета и това е ясно на всички. Лидерът на ДПС е убеден, че актуализация на бюджета е неизбежна.

Предлагам днес да се откажем от всякакъв популизъм. В понеделник сме готови да гласуваме проектобюджетите за актуализация на бюджета и на НЗОК и на държавния бюджет, увери Местан. Така разбираме нашата отговорност. Този актуализация няма как да се случи, заради големите противоречия между ГЕРБ и БСП. Нашата подкрепа не трябва да се гледа като бъдеща коалиция.

Отговорността ще бъде разделена, както са разделени и позициите на политическите сили, смята Лютви Местан.

Водещи новини

Още новини