Евродепутатите ни обявиха своите приоритети (видео)

share

На среща организирана от Информационното бюро на Европейския парламент в България, родните евродепутати представиха своите позиции и предстоящите тези, които ще отстояват в ЕП, предаде репортер на Novini.bg.

На срещата присъстваха Светослав Малинов, Илияна Йотова, Георги Пирински, Момчил Неков, Томислав Дончев и Искра Михайлова. Светослав Малинов заяви, че трябва да има приемственост в работата, защото не всички евродепутати от предишния ЕП ще присъстват в настоящия. Той обяви, че ще поеме ангажиментите на Ивайло Калфин в комисията по образование и ще работи за признаване на българските дипломи. Малинов беше категоричен, че ще продължи да настоява визите за български граждани за САЩ и Канада да отпаднат, както и, че ще настоява за солидарност на европейските държави.

Томислав Дончев разкри, че ще участва в три комисии в Европарламента. Той отново настоя, че България има нужда от повече Европа и заяви, че ще работи за единния цифров пазар. Илияна Йотова подчерта, че продължава да работи по проблемите с миграцията, вътрешната сигурност в ЕС, борбата с престъпността и корупцията, влизането ни в Шенген и създаването на повече работни места в ЕС. Друг основен приоритет, около който се обединиха участниците в срещата, е влизането  и присъединяването на България към Шенгенското пространство, както и намаляването на нелегалната емиграция и бежанските вълни. Искра Михайлова от групата на Либералите подчерта, че нейната групата ще отстоява фундаменталните човешки права.

Водещи новини

Още новини