Стойнев: Политиката в България има нужда от рестарт

share

Бюджетът е най-важния закон в страната и аз мисля, че е необходимо още малко време да се преосмислят нещата. Ние сме парламентарна република и крайното решение се взима в НС. Този бюджет можеше да бъде изпълнен, но политическата обстановка оказа влияние.

Това обяви пред камерите на БНТ Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката. Проблемът с КТБ също оказа влияние. Декември месец никой не е очаквал, че ще има проблем с КТБ. Искам ясно да кажа, че това е проблем само с една банка, а не с цялата банкова система. БНБ трябва да си свърши работата. По времето на ГЕРБ в КТБ бяха концентрирани огромни суми. Моето лично мнение е, че всички депозити до 100 000 евро трябва да бъдат гарантирани. За останалите депозити над 100 000 евро хората не трябва да се притесняват и да вярват на слухове. Парите са в системата и няма да бъдат изгубени. Не трябва да се създават паники. Тук има малко различия между правителството и БСП, обясни Стойнев. Правителството няма от какво да се срамува. Провежданата от нас политика трябва да продължи. БСП трябва да поиска мандат от хората и да управлява отново. Правителството на Пламен Орешарски провеждаше политика, която беше необходима за хората, категоричен беше икономическият министър.

Стойнев коментира и предстоящия конгрес на БСП, на който трябва да бъде избран нов председател на партията. Сергей Станишев подкрепя всички кандидати за лидер на БСП. Това няма да бъде битка. Това ще е състезание и съревнование между единомишленици. Аз няма да ползвам камъните, за да ги мятам по БСП, а за да надграждам. Никога не съм бил в ръководството на партията. В България трябва рестарт на политиката. България има нужда от нови лица, които не са обременени от прехода. За мен най-отгоре на пирамидата трябва да стои семейството, защото имаме голям демографски проблем. Това е лява политика, която единствено БСП може да води. Партията има огромен потенциал, категоричен беше Стойнев.

Водещи новини

Още новини