Цачева: Този парламент ще запомним с въпроса ще има ли кворум или не

share

Това е краят на 42-то Народно събрание. Това обяви в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева.

Освен с оградите пред Народното събрание този парламент ще се запомни с въпроса ще има ли кворум или не, коментира тя.

Много е вероятно реалният край на Това Народно събрание да е преди юридическия му край, смята тя. Това може да стане, по думите й, ако кабинетът на Пламен Орешарски не може да прокара законопроектите си.

Помолена да коментира вчерашната шега на премиера, че ще подаде оставка, ако има кворум, Цецка Цачева заяви: „Много странно чувство за хумор. Може би тренира групата на мандатоносителя да го държи за дълго на власт. Ако те са решили, че по този начин, неосигурявайки кворум, Пламен Орешарски ще остане на власт, това няма да се случи. Ние имаме достатъчно депутати, а и Атака също са заявили, че искат оставката на това правителство“.

В администрацията на НС в момента продължават назначения, продължи тя и допълни: „Някаква мяра да има това правителство“.

Никога няма да изпаднем в екстаза на някои наши колеги и колежки, които коментират нашия председател. Така Цачева отговори на въпроса дали биха били доволни с нов председател на БСП.

Водещи новини

Още новини