Цачева: Тримата отцепници от "Атака" вече не са в постоянните комисии

  • 09 юни 2011 10:05

  • 953
  • 0
Цачева: Тримата отцепници от "Атака" вече не са в постоянните комисии
© Булфото

Това каза председателят на парламента Цецка Цачева, във връзка с искането на партия „Атака” за повторно разглеждане на проблема с неназначаването на Волен Сидеров за председател на антикорупционната комисия.

Цачева посочи, че съгласно чл.16, ал. 3, народният представител има право да напусне дадена парламентарна група след като депозира молба.

При напускане на парламентарната група – народният представител губи мястото си в парламентарните комисии. Председателите и заместник-председателите – прекратили членството си в дадена парламентарна група - не могат да останат в тях.

С обявяването на молбите на тримата народни представители, са прекратени съответно членствата им в постоянните комисии. Това произтича категорично от нашия правилник, заяви Цачева.

Тя посочи, че са постъпили проекти за решения, които дублират предложенията, които вчера не получиха гласовете на мнозинството. Цачева обясни, че от ПГ на "Атака" следва да редактират проекторешението, предложено на вниманието на Народното събрание, защото се предлага за зам.-председател на комисията човек, който не е член на комисията, обясни Цачева по отношение на предложението за заместник-председател на Комисията по околната среда и водите.

Когато бъдат извършени поправки – те ще бъдат докладвани и включени в дневния ред на парламента, посочи председателят на парламента.

Последвайте канала на

953 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини