Татяна Дончева: Политиците ни са от трета турска дивизия

share

Росен Плевнелиев се държи като жена, Ивайло Калфин от месец е в кампанията и чак като се появи Стефан Данаилов има някакъв ефект, Меглена Кунева от четири месеца прави кампания и никой не разбра.

Това заяви пред БНР Татяна Дончева. По думите й скандалът с подкупа за Плевнелиев беше създаден от председателя на щаба на ГЕРБ, който създаде проблем без никаква необходимост, без повод и без да бъде поставен в критична ситуация. Мисля, че това няма да е последният път, в който нервите на двойката на ГЕРБ ще бъдат опънати, защото стана ясно какъв тил имат, каза Дончева. Цялата история може да навреди на кметската кампания на ГЕРБ в столицата, не толкова на Плевнелиев, смята Татяна Дончева.

Участието на Стефан Данаилов е предназначено да събере поне твърдите привърженици на БСП, които явно Калфин не може да събере, което е задължителен ход. Разликата е между яркия човек и сивия човек. Но с позицията си Данаилов не може да бъде максимално ефективен. Ако беше кандидат за президент, би могъл да претендира за периферия, не само за твърд електорат, като вице - едва ли. Мисля, че е бил призован "на пожар" да спасява кампанията.

Тезата, че Кунева ще успее да привлече нещо повече от Калфин-Данаилов ми се струва много изкуствена. Кунева не може да бъде излъскана по начин, който да я доведе до балотаж. Поведението й е изключително неубедително, на домакиня в кухнята. Не може да искаш да диктуваш българската политика и да се страхуваш да влезеш в конфликт. Политиката изисква да спечелиш определени битки, категорична е Дончева.

В политиката ни е като в националния отбор - много кандидати, но те са от трета турска дивизия. Накрая излиза Боби Михайлов и казва: "Паднахме, следващия път ще паднем още повече, но това са нашите възможности и ни преизберете, както мен, така и Матеус". Така е и в политиката, смята Татяна Дончева.

Водещи новини

Още новини