Дянков: Едно правителство не може да вдигне България на крака

share

"Едно правителство не може да вдигне страната на крака, едно правителство ще трябва да се жертва и чак следващото правителство, което сигурно няма да е същото, за съжаление, вече може би ще може да има по-благоприятната среда да изправи страната на крака.

Така бившият вицепремиер Симеон Дянков отговори на въпрос на изданието на българите в Австрия "БГ глас" колко време ще отнеме на следващо правителство да поправи пораженията от сегашния кабинет. Преди ден Дянков представи във Виена книгата си Inside the Euro Crisis. An Eyewitness Account ("Кризата на еврото. Поглед отвътре"), пише „24 часа“.

Дянков обаче подчертава, че тежката ситуация не е заради сегашния кабинет, а защото последните 4-5 г. са били трудни за цяла Европа.

Той коментира и отложените реформи: "И енергетиката, и пенсионната, и здравната реформи са толкова тежки и непопулярни, че могат да костват политическата кариера на всеки". Той дава пример с неуспешните опити през 2010 и 2011 г. той да направи пенсионна реформа у нас. Дянков коментира и ситуацията с банките в България.

Водещи новини

Още новини