Румен Петков: Трайков излъчва некадърност

Булфото
share

Министерството на икономиката не разполага със законови механизми да контролира дейността на частни компании като "Алма тур".

Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на икономиката Трайчо Трайков в отговор на въпрос на депутата от БСП Пенко Атанасов за това, какви ще бъдат щетите от скандала с блокираните няколко дни на бургаското летище руски туристи.

Атанасов попита икономическия министър Трайчо Трайков за наличието на конфликт на интереси в предприятието „Слънчев бряг” АД с назначението на Мария Михалева. „Какво стана с извозването на туристите? 350 туристи отново са заложници на некадърното ви управление и колко още ще има до 23 септември? Не е ли крайно време да освободите българския туризъм от присъствието си?”, зададе още въпроси Атанасов.

През 2010 г. броят на руските туристи е нараснал с 32% в сравнение с предходната. Туризмът ни разполага с потенциал за преодоляването на евентуалния бъдещ отлив на руските туристи от България. Не съм наивен да смятам, че този случай няма да се отрази на бранша, но съм спокоен, защото официалните руски представители, които дойдоха в България, оцениха високо усилията на държавата да помогне за решаване на проблема, заяви трайчо Трайков.

Очаквам резултатите от проверката на прокуратурата и за всички трябва да е ясно, че ще настоявам за тежки санкции и за двете компании, които си позволиха да предизвикат такъв скандал, уронващ престижа на туризма ни, категоричен бе министърът.

„Поисках оставката на Мария Михалева, защото в случая това създава конфликт на интереси в бранша. Тя ще може да продължи работата си в „Алма тур”, въпреки че работеше добре в държавното предприятие „Слънчев бряг” АД”, каза още Трайчо Трайков.

По-ярка некадърност, по-тежка некомпетентност, наглост и арогантност от вашите не може да бъде излъчвана. Искаме министър Трайков да остане поне до изборите, защото това ще помогне на БСП, обърна се към икономическия министър депутатът от левицата Румен Петков.




ь
 

Водещи новини

Още новини