Парламентът прекратява пълномощията на Станишев, кворумът пак под въпрос

Булфото
share

Кворумът в парламента и днес остава под въпрос. Партиите са в изчаквателна позиция и ще се дебнат една друга до последния момент. Инструкцията към депутатите от ГЕРБ е да влязат в пленарната зала, само ако управляващите и "Атака" успеят да осигурят необходимите 121 гласа за начало на заседанието.

Част от народните представители няма да могат да стигнат до креслата си, защото са в избирателните райони, засегнати от водната стихия. Така неизвестните остават. Сигурно е, че националистите ще се регистрират, за да могат да вкарат законопроект, който ще задължи работещите в медиите и в пиар агенциите да декларират имотното си състояние, пише в. "Преса".

Иначе депутатите трябва да гласуват днес прекратяването на правомощията като народен представител на лидера на БСП Сергей Станишев. Вчера той съобщи решението си да замине депутат в Европейския парламент. Като причина посочи, че има твърде много ангажименти като лидер на ПЕС.

Парламентът ще разгледа на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, внесен от Министерски съвет. Народното събрание ще гласува на второ четене промени в Закона за автомобилните превози, внесени от Камен Костадинов, Ердинч Хайрула и Георги Свиленски. Народните представители ще гласуват на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите.

Водещи новини

Още новини