Цветозар Томов: Плевнелиев няма достойнство да се опре на статуквото

share

Едва ли Росен Плевнелиев е единственият бизнесмен рекетиран от чиновници. Моят проблем е, че този човек, който няма достойнството, куража и морала да се противопостави на статуквото иска да става президент. Това заяви в студиото на „Здравей България“ по Нова тв
социологът Цветозар Томов. Публичната власт отдавна подлага на рекет бизнеса, но Росен Плевнелиев се е опитал да потърси политически връзки, за да избегне даването на рушвет, а не да сезира компетентните органи.

Според Томов изявлението на вътрешния министър Цветан Цветанов по скандала, който на практика освети случая от 2007 г е направено или от глупост или заради противоборствата по върховете на властта. Ако причината са конфликтите в кабинета това означава, че има сериозен скрит властови ресурс в ръцете на вицепремиера, смята социологът.

Според Румяна Коларова отговорност за скандала трябва да носи и червеният депутат Петър Курумбашев, който също е трябвало да сезира полицията, след като разбрал за искания подкуп. БСП се опитват да извлекат дивиденти от историята, в чийто център се поставя човек, който всъщност е бил изнудван. Когато журналистите форматират този скандал не трябваше да изкарват Росен Плевнелиев едва ли не виновник, смята политоложката.

Водещи новини

Още новини