Борисов: За конфронтацията вина имат управляващите (обновена)

Булфото
share

Искам да поздравя главния прокурор Сотир Цацаров, то така и се прави, когато подчинени и хора, които са направили нещо, както трябва, вместо да се проявява инат или да се защитава сляпо една институция – правилното, нормалното и достойното е да излезеш и да кажеш: „Да, имаше някакви нередности или грешка. Вървим нататък”. Това е честно и хората го разбират. Това заяви пред "Фокус" председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Сотир Цацаров даде пример на политическата класа, как би трябвало да се действа”, каза още Бойко Борисов. Той допълни, че главният прокурор е поставил стабилността на банковата система на първо място.

Лидерът на ГЕРБ коментира и развитието на политическата ситуация у нас. "Последните предложения за назначения на мандата на правителство, както и за тези след 2017 година са неспазване на вчерашното споразумение. Това са хора, които не си държат на думата и от тук нататък, за конфронтацията на страната и за политическата криза – те имат вина – единствено и само те. Толкова много депутати от БСП, ДПС, от други партии ми се обадиха, за да ми кажат всъщност, че съм бил добронамерен. И те сега не знаят какво да правят. Те са учудени от това, че техните лидери поеха ангажимент вчера, а партията им не го изпълнява. Когато аз казах на ГЕРБ, за да има толерантност – явно относно точката за промяната в Наказателния кодекс, за тъмността от политическите репресии по комунистическия режим би могло да създаде проблем на Коалиция за България, веднага станаха и оттеглиха точката”, каза още Борисов. „За съжаление само един ден можа да устои толкова радващото ме изречение, за плавен политически преход на стабилност. Ключово и важно значение за България, на което изречение е автор Лютви Местан”, подчерта Борисов.

Водещи новини

Още новини