Георги Кадиев вече не е депутат

Булфото
share

Георги Кадиев вече не е депутат. Парламентът прие оставката му с 89 гласа "за". 54 народни представители гласуваха "против", 14 се въздържаха. Против оставката на социалиста гласуваха и депутати от ГЕРБ.

Гласувах против един от малкото достойни хора да си тръгне от това Народно събрание. Вие много добре успявате да изтласкате умелите и мислещите хора от пространството, което заемате в залата, обърна се към групата на Коалиция на България в обяснение на отрицателния си вот Десислава Атанасова от ГЕРБ. Не само г-н Кадиев, много други хора си тръгнаха, защото разбраха каква партия е БСП. Това ви го казаха и българските граждани, каза ви го и г-н Кадиев. Макар че ние очаквахме днес и други оставки. Те нямаше да доведат само до усмивки в залата, а може би и до всенародни тържества, добави тя.

Станислав Иванов от ГЕРБ мотивира отрицателния си вот с думите, че Кадиев е много добър експерт, който се е борил срещу лобистки закони. Съжалявам, че принудихте този достоен човек да напусне – това е срам за вас. Той защитаваше тезите си, не се криеше като някои от вас зад гърба на партията и не мишкуваше, заяви Иванов.

Борис Цветков от БСП заяви, че също е гласувал против оставката на Кадиев, но обвини ГЕРБ в лицемерие. По думите му бившият вече депутат се е борил за принципите си и като общински съветник, но е срещал отпор от страна на представителите на ГЕРБ в Столична община.

Водещи новини

Още новини