Станишев: Борисов се е забързал предсрочно (видео)

share

Гласувах против вота на недоверие, защото ГЕРБ, която управляваше 4 г. няма морално право да внася вот точно за фискалната политика. Това каза след отхвърлянето на петия вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски" лидерът на БСП Сергей Станишев.

Точно партия ГЕРБ, по време на която бяха похарчени 4 млрд. от фискалния резерв и той беше намален на половина, по време, на която Симеон Дянков взе 4 млрд. нов дълг и цялото управление на г-н Борисов и г-н Дянков струваше 8 млрд. на българските данъкоплатци, няма право да иска вот на тази тема, докато не даде отговор на много въпроси в това число къде са милиард и половина пари за здраве на българите, които по закон могат да се харчат за здраве и които бяха откраднати по същество от здравето на българските граждани, заяви Станишев.

Нямат основание ГЕРБ, които всяка година имаха големи дефицити, да атакуват правителството и изпълнението на бюджета на правителството на г-н Орешарски, защото е ясно, че към края на май тази година, увеличаването на приходите по сравнение на приходите с края на май е с близо 7%. Правителството си поставя амбициозни фискални цели, за да може да прави социална политика за хората, да увеличава доходите, да помага на бедните. Тази цел не е лека, но ще бъде изпълнена, добави той.

Освен всичко останало, гласувах и против, защото вчера чух изявлението на вашия лидер от САЩ. Много интересно, защото той каза на българските граждани, че българите няма какво да очакваме. Затова правителството не падна днес – защото няма основание да бъде подкрепен този вот на недоверие, каза още Сергей Станишев. По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов "предвкусва новото си управление, но се е забързал предсрочно".

 

Водещи новини

Още новини