Борисов: Няма да сменям Лечков

Булфото
share

Преди месец и половина Плевнелиев, Дончев, Лили Павлова, четирима-петима министри и заместник-министри дойдоха при мен и ме информираха, че проблемът в Сливен си стои, каза министър-председателят Бойко Борисов във връзка със сигнали за злоупотреби от страна на кмета на Сливен Йордан Лечков.

Лично се разпоредих, за да не носят те никаква отговорност, да бъдат спрени парите и да не бъдат плащани и от бюджета, докато не се изясни цялата ситуация в Сливен, посочи Борисов.

„Това е разликата между нас и предишното правителство. Ако те бяха постъпили така с Батко и Братко, когато им дадоха сигнал, нямаше да спрат след това всички пари по съответните проекти. Преди два дни лично говорих с Реналдо – ЕК приветства това наше решение, че не чакаме да ни се казва, а сами сме си спрели проект, който тепърва ще го оценяват дали е добър или не”, каза премиерът. „Проектът е спрян, възложил съм проверка, включително и прокуратурата се занимава, така че нека си вършат работата”, посочи Борисов. Той обясни, че няма да сменя Лечков, който е кандидат за кмет от ГЕРБ, докато не се докаже дали има злоупотреби.

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на предсрочния пуск в експлоатация на пътна връзка на пътен възел „Младост” и част от реконструираното и разширено трасе на Софийски околовръстен път – Южна дъга.

Водещи новини

Още новини