Георги Първанов: Най-добре е да има еднопартиен кабинет

gettyimages
share

Парламентът не се занимава с години с проблемите на хората, каза Георги Първанов по Нова ТВ.

Четвъртият български президентски по този начин коментира липсата на политика за запазването на човешкия живот. "Държавата не е предоставила на хората права на труд, здраве и образование", допълни той.

Първанов се спря и върху темата задължително гласуване. Според него това единствената мярка срещу манипулацията на вота и са необходими промени в Конституцията в тази насока. "ГЕРБ и ДПС имат най-съвършените системи за манипулация на вота", допълни той.

Относно бъдещото правителство бившият държавен глава посочи: Най-добре България да се управлява от еднопартийно правителство, но това не е възможно. "Вчера Сергей Станишев намекна за коалиция с ГЕРБ. Всичко е възможно, стига да е принципно", допълни Първанов и посочи необходимостта от принципно споразумение между участниците в коалицията.

Първанов допълни, че АБВ ще се превърне в партия. Той също посочи, че неговата политическа формация няма да се коалира бардите от типа на Атака.

Относно изхода от заседанието на ръководството на БСП във Първанов заяви: Оставката е най-моралният изход от тази ситуация, но по-важно е да се намери силният екип, който да оттласне партията от дъното.

Водещи новини

Още новини