Плевнелиев се срещна с новото ръководство на НСО

Пресцентър Президентство
share

Президентът Росен Плевнелиев се срещна с началника на Националната служба за охрана генерал-лейтенант Ангел Антонов,  със заместник-началниците полковник Юлиан Харалампиев и полковник Красимир Станчев и ръководния състав на НСО, съобщиха  от прессекретариата на президента.

Държавният глава е подчертал високия професионализъм в работата на службата и изразил надежда, че новото й ръководство  ще надгражда и подобрява вече постигнатото. "Знаете какви са ви задачите, знаете какво се очаква от вас. За мен е важен подходът - всеки от вас, на своето място, да работи професионално",  заяви президентът.

Държавният глава е посочил липсата на Закон за Националната служба за охрана, намаления бюджет на службата, недостига на служители, както и необходимостта от подобряване на материалната база, като основни проблеми, за решаването на които трябва да се работи приоритетно. Президентът очаква НСО да бъде ефективна и професионална институция, да подобри аналитичния си капацитет  и координацията с другите институции, пише в съобщението.

Президентът Росен Плевнелиев е изказал благодарност за работата на предходното ръководство на НСО и пожела успех на новия екип, който поема службата.

Водещи новини

Още новини