Радан Кънев: БСП трябва да се махнат от властта до часове

share

Загробването на енергетиката в България е умишлено. За това носят отговорност основно днешните управляващи, които сътвориха "чудеса" в тази посока. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

Изключително наглото днешно изявление, че ще продължим да изпълняваме проекта "Южен поток" и ще плащаме санкции, е знак, че БСП трябва да се махнат от властта до часове. Кой ще плаща санкциите - милионерите в БСП? Там има много. Това, че предварително показахме документи, че България е заплашена от наказателна процедура заради "Южен поток", не значи, че този факт ни радва. Санкциите ще ги плащат всички българи, коментира Кънев.

По думите му в държавния бюджет не се събират предвидените приходи, а същевременно се правят значителни разходи. Изправени сме пред много голяма дупка в бюджета, неяснота откъде ще се плащат пенсиите, откъде ще дойдат парите за здраве и най-важното - заплаха за кредитния рейтинг на страната ни, категоричен бе говорителят на Реформаторския блок.

Радан Кънев заяви, че не вярва на думите на финансовия министър Петър Чобанов, който днес опроверга твърденията на реформаторите, като успокои, че не ни чака фалит на държавата.

Водещи новини

Още новини