Номер 15 Момчил Неков: Сергей Станишев е млад на години, но с остарели виждания

share

Опитват се да ме противопоставят на г-н Станишев, но сам човек е за никъде. Ако се противопоставяме едни на други няма да стигнем доникъде. Като млад кадър трябва да трупам опит. Аз съм образован, но се налага поне шест месеца да се обучавам. Това каза номер 15 в евролистата на БСП Момчил Неков в "На светло" по Нова телевизия.

В края на кампанията Сергей Станишев ми каза: "Как си, бе късметлия".

Аз съм пример за вътрешнопартийна демокрация, заключи Неков. "Аз съм обикновен социалист, минал съм по дългия път в кариерата си и виждам по-ясно проблемите на хората. Хората са много бедни, те са отчаяни. Тази загуба е загуба за целия политически елит. За мен останахме разочаровани в очакванията си. В БСП се надявахме да сме първа политическа сила. Не пяхме да убедим хората в намеренията си. Явно правим козметични подобрения. Искаме да определим политиката си. Чрез политиката можеш да влияеш на процесите", заяви Неков.

Неков не вярва на твърденията, че 34 000 преференции са били преднамерено пуснати за него, организирано от младежкото БСП, за да се изрези несъгласие с вижданията на лидера Сергей Станишев. "Много работих през цялата кампания. Нидал Алгафари определи този вот като вътрешен преврат в БСП, но аз не смятам така".

Ясно казах на пресконференцията, че не искам преференциалния вот да се използва за политически интриги. Аз съм екипен играч. Наистина хората искат нови лица. Сергей Станишев е млад на години, но с остарели виждания. Ще дам всичко от себе си, това го гарантирам. С лични средства ще открия паметник на хан Тервел в Брюксел.

Всички разумни младежки идеи искам да ги популяризирам. Нямам нищо против да бъда използван, но не искам да ме правят на глупак. Искам да съм близо до хората, за да не се самозабравя, изтъкна Неков. Ще бъда говорител на младите хора.

Водещи новини

Още новини