Йотова: Ръководството на БСП да подаде колективна оставка

share

Това наистина беше тежка загуба. Време за оставки винаги има. Ще се съберем в края на тази седмица или началото на другата, за да направим анализ. Със сигурност има нужда от много работа и оздравителни процеси.

Това заяви в предаването "Дневен ред" по TV7 червената евродепутатка Илияна Йотова. Аз не искам да хвърлям вината само върху председателя и ръководството. Със Сергей Станишев не съм говорила от изборната нощ. Негово е решението дали да подаде оставка. Определено има министри, които не вършат реформите, които обещахме през миналата година. Тези министри носят вина за поражението на изборите. Лично според мен, хората ни вдигнаха червен картон, защото не успяхме да премахнем герберщината изцяло от властта и не изпълнихме някои обещания. Проблемите в парламента също оказват своето влияние. Необходим е сериозен разговор между БСП и ДПС. За мен са необходими много повече социални мерки от страна на кабинета. Ние и преди сме губили избори. Няма да позволим някой да ни извива ръцете, каза още Йотова.

С това ръководство на ГЕРБ е невъзможно да се направи коалиция. това е изключено. Трябва да бъдем реалисти. Първият ден след изборите беше шоков, но сега виждам отново хора настроени за битка. Ситуацията в Украйна също оказа влияние. По-големият проблем е, че хората очакваха много повече от това управление. Промените ще се случат, но трябва време. Сергей Станишев ще го посъветвам едно: цялото на ръководство на партията да подаде колективна оставка, да се проведат отчетни събрания по местните структури и задължително много разговори. Проблемите ще ги решим заедно, категорична беше Йотова.

Водещи новини

Още новини