Стойнев: Кабинетът влетя в проблемите на енергетиката от първия час

share

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който първи взе думата за изказване след представянето на мотивите за внесения от ГЕРБ вот на недоверие по темата "Енергетика", беше посрещнат с освирквания от депутатите от опозицията.

Мотивите за вота представляват една добра картина на енергетиката преди година - такава, каквато я заварихме ние. Точно преди една година правителството започна работа. Първият документ, с който се запознах, беше анализ на ЕК за огромните проблеми в сектора на енергетиката, който съдържаше и препоръки за реформирането на сектора, заяви Стойнев.

Правителството влетя буквално от първия час в проблемите на енергетиката. Смятам, че реагирахме адекватно и навреме. Предприехме реформи за либерализиране на пазара и мерки за преодоляване на дисбалансите в сектора. Стратегията ни за оздравяване на енергийния сектор е готова, но аз не искам тя да бъде просто поредната - искаме да я представим за обсъждане между всички парламентарни групи и да има консенсус по нея, подчерта енергийният министър.

Водещи новини

Още новини