Проф. Божидар Димитров: Бареков е нещо като Кончита Вурст

share

ГЕРБ не се разпада. Отиваха си някои депутати, но електоралният екип си остава. ГЕРБ запазват своите организационни структури.

Така заяви в предаването „Дневен ред“ проф. Божидар Димитров.

Помолен да коментира има ли вариант за ГЕРБ–ДПС коалиция, той отговори: „Коалиция в България може да има практически всякаква, но моят съвет е да го направят като в Германия - с едно споразумение, но не на тъмно. Т.е. споразумение ще строим ли Белене или няма да строим, ще строим ли Южен поток или няма да строим, ще вдигаме ли заплатите или не.

Защо смятат, че Плевнелиев не може да говори с ЕВН или пък Борисов, че работил с Румен Петков. Политиците трябва да умеят да общуват помежду си, по думите на Димитров.

За Николай Бареков обаче той си послужи с една по-интересна метафора: „Това е един напълно нормален политически субект. Но той в момента е нещо като Кончита Вурст, не се е определил жена ли е, мъж ли е, травестит ли е -не се е определил в кое пространство е - -дясното, центристкото ли“.

На въпроса дали смята, че Георги Първанов може да се завърне на бял кон Божидар Димитров отвърна: „Резултатите му не дават надежда“.

Относно Украйна историкът бе позитивен: „Мисля, че сега нещата вървят към оправяне, най-малкото имаме законно избран президент на страната. Порошенско е половин българин и той прилича на други българи. Той е сериозен“.

Водещи новини

Още новини