Станишев: София все едно се управлява от лилипути

Булфото
share

Страхът и силовите методи ще бъдат основен инструмент и коз на управляващите на изборите - това се прави повсеместно като единна стратегия на партията ГЕРБ, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция.

По думите на Станишев, до голяма степен тези избори ще бъдат тест дали искаме такъв модел на управление, предаде "Фокус".

Без да правя никакви алюзии, ние живеем вече 20 години в демократично общество, което бавно и мъчително изгражда гражданско общество и институции, каза той. Станишев заяви, че това, което вижда днес, е обратен процес – който води държавата и обществото към еднолична власт, премахване на разделението на властите.

Управляващите, които показват все повече своята несъстоятелност да решават ежедневните проблеми на хората, все повече залагат на страха и на силовите методи, заяви той.

Лидерът на БСП каза, че София е най-големият град в страната, с огромни възможности, защото на един човек се падат над 1000 лева от бюджета, докато в град като Смолян например – около 400. Проблемите обаче рязко се задълбочиха, все едно столицата е управлявана от „лилипути”, посочи Станишев.

Той заяви, че София се управлява по затворен и непрозрачен модел, подчинен на тесни групови интереси. Модел, който произведе корупционни скандали с национално значение. Голямата мисия на нашия кандидат-кмет Георги Кадиев е да разкъса този кръг с помощта на софиянци, посочи той.

Водещи новини

Още новини