Плевнелиев: Няма да легитимирам противоконституционни и антидемократични действия

share

Президентът Росен Плевнелиев заяви пред журналисти в с. Пристое, че няма да легитимира противоконституционни и антидемократични действия с явяването си пред Временната анкетна комисия "за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР за разпределение и снабдяване с електроенергия, а също и дружества концесионери за добив на природни богатства, довела до ощетяване на българските граждани и българската държава, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица".

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Няма да отида в тази комисия, защото вярвам, че по този начин работя за една правова държава", е посочил държавният глава в отговор на журналистически въпрос.

Помолен да коментира прекратена прокурорска проверка в Софийска градска прокуратура, президентът е заявил, че с цялото си уважение към институцията очаква "да се извършат необходимите проверки и да се покажат фактите и истината за случилото се". Държавният глава е изразил благодарност на главния прокурор за бързата му и адекватна реакция по случая.

Водещи новини

Още новини