Спрягат Михаил Миков за вице на Калфин

Булфото
share

Депутатът Михаил Миков е сред най-обсъжданите имена за вицепрезидент на левицата, информира "24 часа".

Идеята била той да е достоен съперник на кандидата за вице на ГЕРБ Маргарита Попова. От Миков очаквали да опонира професионално на Попова в дебатите за реформата в правосъдната ни система. Освен това е и изявена партийна фигура, която може да консолидира членовете.

Такива разговори с мен не са водени, каза снощи Миков, който бе открит във Видин на ромски етнофестивал. Бившият вътрешен министър бе сред номинираните и за президент на БСП.

Още двама кандидати за вице на Ивайло Калфин изплуваха вчера - на ген.Михо Михов и на бизнесмена Георги Гергов. Генералът е бил лансиран от близки до Георги Първанов. Михов е в инициативния комитет на президентския проект АБВ. Никой не е водил разговори с мен, нито аз проявявам активност по темата, коментира ген. Михов.

Бизнесменът Георги Гергов също бе номиниран за президент и дори стигна до финалното гласуване. Тогава обаче изненадващо си направи отвод на пленума, който избра Ивайло Калфин за кандидат.

“Нормално и напълно логично е един от 36-те номинирани от социалистите за президент да е кандидат за вицепрезидент, но с мен никой не е говорил по въпроса”, заяви и Георги Гергов.

В момента предложения за вицепрезидент са отправени към депутатките Корнелия Нинова и Миглена Плугчиева, а личните предпочитания на Калфин били за бизнесмена Петър Кънев. Предстоят разговори и с Весела Лечева.

В понеделник пленумът ще избира от трима номинирани кой да е кандидатът за вице.

Водещи новини

Още новини