Парламентът ще избере Лиляна Павлова за регионален министър

share

Редовното пленарно заседание на Народното събрание ще започне в 09.00 с гласуване на решението за персонални промени в правителството за назначаване на новия регионален министър Лиляна Павлова. Тя ще поеме министерския пост след като Росен Плевнелиев подаде оставка, за да участва в надпреварата за президент, издигнат от ПП ГЕРБ. В 10.00 часа министър-председателят Бойко Борисов ще представи доклад относно развитието на приоритетните за България теми и досиета по време на Унгарското председателство на Съвета на ЕС от януари до юни 2011 г., и за основните приоритети по време на Полското председателство на Съвета на ЕС до края на тази година.

Парламентарният контрол ще започне в 11.00 часа с разискванията по питането на народните представители Мая Манолова, Хасан Адемов, Янаки Стоилов и Нигяр Джафер към вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков относно прехвърлени 1,4 млрд. лв. от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) към фискалия резерв.

След приключването на разискванията премиерът Бойко Борисов ще отговори на два депутатски въпроса – относно цялостната политика на правителството в борбата с корупцията и организираната престъпност, както и относно сключване на трудов договор с председателя на Селскостопанската академия.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов също ще участва в парламентарния контрол с отговорите на 5 депутатски въпроса и питания. На 4 въпроса от народни представители ще отговаря финансовият министър Симеон Дянков. В парламентарния контрол ще вземат участие и икономическият министър Трайчо Трайков, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, здравният министър д-р Стефан Константинов и министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Водещи новини

Още новини