ГЕРБ: Орешарски да освободи Дивизиева

share

Премиерът Пламен Орешарски трябва да освободи Мария Дивизиева от поста началник на кабинета. Това заяви на пресконференция Димитър Главчев от ГЕРБ.

По думите му оставането на Мария Дивизиева на поста ще ни създаде освен национални, и международни проблеми. "Призоваваме премиера Пламен Орешарски, да спазва българското законодателство, за отнетия допуск до класифицирана информация на Дивизиева. Уредено е какво трябва да се случва, с отнемането на допуск от класифицирана информация и се вижда съвсем ясно че Дивизиева не може да изпълнява своите задължения”, подчерта Главчев.

На пресконференцията стана ясно още, че ГЕРБ ще иска политическите партии да заявят позиция по снимките, на които европейското знаме се пали пред лидера на БСП, обяви Румяна Бъчварова. "Не можем да си позволим да се заявяват антиевропейски позиции. От вчера, във фейсбук се разпространяват снимки, и до този момент няма официална реакция от страна на БСП, и от страна на участниците в тяхната предизборна листа. Смятаме, че това е изключително тревожен инцидент. БСП, на практика, опровергава с посланието си своята проверопейска позиция. Двама души палят европейското знаме. Това се върти в публичното пространство. ГЕРБ изпращат писмо до своите колеги от останалите партии с призива - те да изявят своята категорична позиция. Не можем да си позволим да се заявяват антиевропейски позиции. Това писмо ще бъде изпратено възможно най-скоро. Очакваме отговорите от другите кандидати, както и от страна на Сергей Станишев. Пред неговия поглед, е извършено това поругаване на европейското знаме”, каза Бъчварова.

Водещи новини

Още новини