Манолова остава на поста си! Тя: Не ми губете времето (видео)

share

Депутатите решиха зам.-председателя на парламента Мая Манолова да остане на поста си. От БСП я защитиха, ДПС отказа да участва. „За” искането за оставка, внесено от ПГ на ГЕРБ, гласуваха 57 народни представители, „против” – 106, един се въздържа. Вчера от ГЕРБ обявиха, че искат оставката на Манолова, защото системно ги неглижирала, като не им давала думата или я отнемала без причина. Позволявала си да "наказва, манипулира, запушва устата" на опозицията, да прекъсва Цецка Цачева.

За втори път ПП ГЕРБ внасят искане за моята оставка. Първият път се отнесох изключително сериозно, прочетох десетки стенограми и отговорих на критиките към мен. И тогава, както и сега загубихме ценно парламентарно време. Отново виждаме тежки квалификации, обидни думи и губене на времето, в което трябваше да се приеме Законът за МВР. Това каза по-рано зам.-председателят на НС Мая Манолова в парламента.

Историята е ясна и е съшита с бели конци. Не моята личност вчера възпламениха ГЕРБ, а законът за МВР. Те осъзнават, че губят партийния си бастион от времето на Цветан Цветанов. Искат ми оставката за воденето на две пленарни заседания. На 7 май изобщо не съм ръководила заседанието на НС. Аз съм сигурна, че ще има и други искания за оставки при приемането на други важни закони. Защото целта на ГЕРБ е да се губи ценно парламентарно време, забравяйки предизборния си слоган: "Няма време за губене", изтъкна Манолова.

Аз няма да си губя времето и да придавам смисъл на бездарното ви процедурно предложение. Вие сте на път да обезмислите и да превърнете във фарс искането за освобождаване от ръководството на НС. Не вижда смисъл от искането за оставка, категорична е Манолова.

Не аз съм автор на бисерите от вчерашния ден, те са на депутати от ГЕРБ. Освен обидните думи и тежките квалификации и личните нападки за дупнишката правна школа и кюстендилския махленски мегдан друго не чухме. Това е изключително важна трибуна, за мен и се гордея с това. Внесете поне един проект без грешка и след това оценявайте другите, заяви Манолова. "Дори проектът за моето освобождаване е също с грешки, позовавате се на несъществуващ правилник. Вие не можете да напишете и еди  ред без грешки. Не обиждайте хората, които живеят в Кюстендлско. Те са не по-малко достойни от вас".

След като чух оценките на моите избиратели спрях да се тревожа от оценките на г-жа Дукова. Искам да се извиня на българските полицаи, защото за ГЕРБ моята личност се оказа по-ценна от проблемите на полицаите. Манолова подчерта, че се отнася с огромен респект към работата си. Имам подкрепата на БСП и ДПС и тя е най-важна.

Благодаря ви за сериозната реклама, която ми направихте, но нямаше нужда, отговори Снежана Дукова от ГЕРБ. Аз мислех, че това което казах е достатъчно смислено и трябваше да си вземете поука. Вие имате нужда от поука, но явно няма да го направите.

Водещи новини

Още новини