Плевнелиев позволи ЕРП-тата да грабят българския народ, заяви Ташева

share

Плевнелиев не се е срещал с шефа на едно от ЕРП-тата просто така да си поговрят. Той го е направил в период, в който българската държава, след дълго време на агония, се опита да се стабилизира.

Това заяви от парламентарната трибуна Магдалена Ташева от Атака.

Трите ЕРП-та, които си поделиха България, са източвали милиони и са ги изнасяли в чужбина, доказва го независим одит. И в трите ЕРП-та се наблюдава непазарно раздуване на разходите, категорична бе тя.

Тя, в разрез на българските закони, са вършели едни и същи нарушения с идеята да раздуят разходите си, които не се измерват, а признават от регулатора, по думите й.

Прехвърлили са услугата, за която са лицензирани на чужди юридически лица. Така те им прехвърлят и основното, заради което България беше разделена на 3- разпределянето и снабдяването на електрическа енергия, допълни националистката.

Защо им е издаван лиценз, недоумява Ташева.

Едни и същи лица, по думите й, фигурират и в управителните, и в надзорните отдели на тези ЕРП-та. Това отнемане на лиценза трябваше да стане още в края на 2010 и началото на 2011 година.

Точно в този период нашият държавен глава е поканен в един частен апартамент, в един частен имот, където да е ухажван да позволи едно от тези ЕРП-та, обслужващо Южна България, да раздува цените и да граби от българския народ, завърши Магдалена Ташева, като подчерта: "Ние искаме да знаем какви са връзките на държавния глава с определени корпоративни кръгове в България".

Водещи новини

Още новини