Кънчев: На изборите се продават само мангасарите и ганьовците

share

Никога не е имало търговия за ромските гласове. Истинските цигани и българи не се продават. Те могат да бъдат спечелени с идеи и платформи. Продават се ганьовците и мангасарите.

Това каза в предаването "Тази събота" по БТВ лидерът на Евророма Цветелин Кънчев. Никой няма право да слага циганите под общ знаменател. Същото важи и за българите. Никой не може да каже, колко ще струва един глас на предстоящите избори. Някои могат да дават по 100 лева, а други по 20 лева, продължи той. Кафето между ДПС и ГЕРБ показва новата коалиция. Ако "Коалиция за България" спечели изборите, аз веднага ще поставя пред коалиционния съвет въпроса за разваляне на връзките с ДПС и свикването на предсрочни избори, хвърли бомбата Кънчев.

Връзката между ДПС и ГЕРБ не е от вчера. Аз бях с Ахмед Доган, когато му се обади Бойко Борисов и започна да му реве, че трябва да стане генерал-лейтенант. След този разговор, Доган се обади на Георги Първанов. Никога не съм крил, че съм в много близки отношения с г-н Доган, но сега не съм го виждал от много време, разкри Кънчев. Нямам никакъв конфликт с Бат Сали. Той си търси мястото под слънцето. Два пъти ни напуска, после два пъти се връща. Повече няма кой да го търпи. Тази година е в ДПС. Няма никакъв спор между ромските лидери, категоричен беше Кънчев.

Водещи новини

Още новини