Цветелин Кънчев: Барети ритаха бременната ми жена

  • 05 юли 2011 21:54

  • 7255
  • 7
Цветелин Кънчев: Барети ритаха бременната ми жена
© Булфото

Датата на инцидента е 2 август 1993 г., пояснява той пред в. “България Днес”.

“Тъкмо бях станал представител на “Филип Морис” за България. Мето поиска да ми вземе бизнеса. От ВИС-1 бяха говорили с човек от моя офис и бяха поставили някои условия. Да остана проформа във фирмата, а те да я завладеят и всеки месец да ми отчитат процент от печалбата й. Отказах и си наех охрана”, разказва Кънчев.

Пазели го световният шампион по бокс в тежка категория Валентин Георгиев и европейските шампиони по кик бокс Мирослав Георгиев и Емил Тонев. На 2 август 1993 г. Кънчев излизал от офиса си в Златица, когато пристигнали пет беемвета, пълни с борци. От едната кола излязъл един от основателите на ВИС Методи Методиев-Мето Илиенски, държал в ръцете си пушка-помпа и се провкнал: “Бързо казвай, че си съгласен с предложението, което ти направихме!”. Около Кънчев имало 5-6 човека, но нападателите били повече.

Той предложил на Илиенски да измисли друга формула, но той отказал и изкрещял, че няма време за пазарлъци, защото в София шефовете му го чакали да им съобщи, че са се разбрали с Кънчев.

“Докато говорехме, един от неговите се сдърпа с един от моите. Стана меле. Дръпнах се назад. В същия момент Мето Илиенския вдигна пушката, която държеше, прицели се и ме гръмна в гърдите”, споделя лидерът на Евророма. Той отлетял няколко метра назад и паднал на земята. “Слава, Богу, една седмица преди това приятели ми бяха подарили еврейска бронежилетка. Тя ми спаси живота”, разказва Кънчев.

Същата вечер в Спешната помощ на Пирдоп му извадили 20 сачми. След стрелбата Кънчев очаквал незабавен отговор от всички структури на ВИС-1. “Затова на следващата сутрин около вилата ми се събраха над 300 цигани. Но незнайно за мен от местното РПУ ги убедиха да се разотидат с уговорката, че полицията ще ме пази”, разказва той.

Приятел от София предупредил Кънчев, че към вилата му пътува цяла рота с барети, които имат задача да го задържат, защото “сме оказали съпротива на “добрите борци”. По думите на Кънчев баретите вързали с белезници целия му персонал и “буквално го разфасоваха с палките си”.

Лидерът разказва, че жена му била бременна в третия месец, един от маскираните я хванал за косата, съборил я на земята и я ритнал няколко пъти с кубинките в гърба и корема. Същия ден тя пометнала. Докато траела операцията, една от баретите гръмнала с револвер в крака на заместника му Радо Любчов.

По-късно разбрах, че водачът на акцията е майор Чанев, а прякорът на униформения, пребил жена ми, е Индианеца, казва Кънчев.

Акцията приключила, като го закарали по боксерки в центъра на Пирдоп и го държали с белезници половин час, за да го видят хората, а оттам е транспортиран в Спешна помощ в града, където останал две седмици. След това бил настанен за две седмици в МВР-болница и преди да го изпишат при него дошъл много високопоставен служител на МВР, който му казал: “Било каквото било. Надявам се, че си разбрал, че срещу ръжен не се рита. Ще ти бъде дадена фирма “Х”, която е абсолютно чиста, има сериозни търговски обороти и на нея трябва да се дават цигари с предимство”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7255 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
:D

2015.06.26 | 15:59

7
haha mi to baretite si vurshat rabotata i est sha ritat sapun4eta :d
petar ivanov pz

2014.08.11 | 16:02

2
te baretite ritat a ma samo zeni ,shtoto sa gei4eta shto ne probvat sas maze, pytkite roshavi

2015.05.26 | 07:46

6
na sapun
АЛЕКС2

2015.05.26 | 07:45

4
ПОСМАЛИ МАНГО...ХЛЕБАРКИТЕ НА САПУН
petar ivanov pz

2015.05.26 | 07:45

5
ei bolen mozak mai tyrcite malko sa vi klali shtom ima bolni kato tep tap i neshtasten kreten

2014.08.11 | 16:03

3
НЕКОЙ МАЙ Е ГЛЕДАЛ МНОГО ЕКШЪН ФИЛМИ ;)
Радослав

2014.04.13 | 09:14

1
Случилото се е неприятно и тъжно. От в."България днес" остават верни на себе си и представят историята от човешкия й аспект...

Добави коментар

Водещи новини