БСП - Стара Загора хвърлиха оставки

share

Председателят на Общинския съвет на БСП в Стара Загора Илия Златев и цялото Изпълнително бюро хвърлиха оставки, дни преди официалния старт на кампанията за евроизборите. Като мотив за това се изтъква сваленото доверие към общинското партийно ръководство от председателя на партията Сергей Станишев, съобщи "Дарик".

Общинският лидер на БСП в Стара Загора Илия Златев обясни, че след този колективен акт възникват много въпроси: „За избор на нов председател, за ново Изпълнително бюро, а най-важният сред тях е кой ще води и организира цялата предизборна кампания на Коалиция за България на територията на община Стара Загора, защото с решение на Общинския съвет на БСП бях избран и за председател на предизборния щаб”, обясни той.

В понеделник, Златев не получи пълномощно за участие в консултациите за СИК. Той определи това като ясен сигнал от лидера на партията Сергей Станишев, че сваля доверие от досегашното ръководство. „Постъпката на лидера на партията е крайно необичайна, но не съм запознат с мотивите му. Всичко това обаче няма как да не се отрази изключително лошо на целия очакван резултат от предстоящия вот”, коментира Златев.

Златев обаче е категоричен, че остава редови член на БСП и няма никакво намерение да бъде част от проекта на Първанов.

Водещи новини

Още новини