Кирил Добрев: Цветанов и Фидосова също трябва да бъдат осъдени за тефтерчето

share

Присъдата срещу Филип Златанов е присъда срещу начина на мислене в България по време на управлението на ГЕРБ. Този начин на мислене трябва да бъде тотално отхвърлен и забравен.

Това заяви пред камерите на БНТ депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев. Вчера ми беше мъчно за Златанов, но днес бях гневен на лидера му Бойко Борисов. Той каза, че е добре да има осъдени висши държавни служители. Аз питам, не е ли добре да има и осъдени висши политици? Бивши хора от ГЕРБ потвърдиха категорично, че натиска върху тях е оказван от Цветан Цветанов и Искра Фидосова. Искам да видя осъдени политици. Тази работа не трябва да я оставяме до тук. Пределно ясно е чии са инициалите в тефтерчето на Златанов. Колегите от ГЕРБ от сутринта говорят глупости и не си правят елементарния труд да погледнат доказателствата, категоричен беше Добрев.

Съжалявам, че тази тема я дъвчим толкова време. Тефтера е бомба със закъснител. Имаме престъпление извършено по служба. В тефтера на това лице има имена на политици, които са му оказвали натиск. Прокуратурата трябва да си свърши работата и да повдигне обвинение на тези политици, продължи депутатът от БСП. Томислав Дончев също присъства в това тефтерче. От вчера той обяснява, че не е негър, но май вече е почнал да почернява. Искаме да знаем какво е неговото участие в това тефтерче. Този път няма да мине номера, някой да седи до Бойко Борисов, да се усмихва и да бъде избран, закани се Добрев.

С Георги Първанов сме приятели от много отдавна. В личен план поддържаме много добри отношения. Той е кръстник на малката ми дъщеря. Това, че той избра друг път, не бърка нашите лични отношения. Аз много пъти съм го критикувал за неговите действия. Той играе ва банк. Или доказва, че има алтернатива в ляво, или слага край на политическата си кариера. Двама големи мъже в политиката не можаха да намерят сили да седнат една маса и да се разберат, каза още Добрев.

Водещи новини

Още новини