Манолова и Добрев правят от БСП мол за леви идеи

  • 04 февруари 2015 08:07

  • 2161
  • 10
Манолова и Добрев правят от БСП мол за леви идеи
©

БСП става мол за леви идеи. Това е проект за отваряне на БСП, разхерметизиране и насочването й към младите. Лявото в България е много различно, то е пъстра палитра. Идеята е да превърнем БСП в място за диалог и търсене на леви идеи. Това каза депутатът от "БСП лява България" Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в сутрешния блок на БТВ.

Ние с Мая сме си свършили работата. Простихме си и е факт, че работим много добре. "Мол" е една от най-популярните думи. Това са млади, образовани групи, от които БСП има нужда. БСП винаги е имало своя твърд електорат, но ние искаме да надградим това. Това каза депутатът от "БСП лява България" Кирил Добрев в същото предаване.

Така депутатите Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Кирил Добрев обясниха идеята си партията да провежда кастинги за общински съветници. Левицата ще отдели избираеми места в листите си за общински съветници, на които ще бъдат поставени хора, които не са членове на БСП, а са номинирани от местното гражданско общество. Целта е партията  да се отвори към периферията – хора с леви идеи, които обаче не са членове и симпатизанти.

Добрев и Манолова предлагат да се организират кръгли маси, но планират да използват активно и интернет пространството – фейсбук дискусии и анкети. Манолова посочи, че всички леви хора трябва да намерят в БСП нещо, което да харесат – като в мол. Двамата планират да има и обратна връзка – мнението на гражданското общество, изразено в тези дискусии, да се взема под внимание при формиране на политиките на Столетницата.

Всеки може да намери нещо за себе си, съответстващо на техните виждания. Търсихме и провокацията, използвали сме игра на думи. Идеята е да превърнем БСП в социален проект, в който хората да инвестират, но не пари, а идеи. Ако искаме да спечелим местните избори трябва да привлечем младите и активни хора, разкри Манолова.

Кирил Добрев добави, че иска тези хора да напишат платформата на партията, да променят скучната платформа. Всички тези хора ги привличаме и правим стабилната конструкция, обяви той. В този момент Добрев извади конструктор и показа нагледно какво има предвид. Това активно поколение има нужда от динамична политика. Не цепя БСП, посочи той, а искам да надграждам и да строя. аз се отказах да променям БСП.

Цепенето на БСП е мечтата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - нали не очаквате, че точно ние ще я осъществим, категорична е Манолова. Ние отправяме послания към внуците на нашите симпатизанти. Имаме намерение да направим България атрактивна за тях, подчерта Манолова. Този проект е отворен и всеки идеен и лявомислещ човек може да се включи.

Добрев обясни, че нямам как да се промени мисленето на твърдия електорат на БСП. "Аз се отказах да променя мисленето им. Те трябва да си отидат физически, за да се промени мисленето", обясни Добрев. Той разкри, че основното им обещание към избирателите е да се вдигнат пенсиите, но според статистиката пенсионерите са започнали все по-малко да гласуват за тях.

По повод критиките на президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, че мисленето е както по времето на Георги Димитров, Манолова отвърна: "Бях свикнала Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да ни брои победите и загубите, а сега и Първанов го прави. Виждаме, че управляващите говорят на един език. С активните хора ще напишем левия разказ и ще подготвим заедно развитието на общините. Когато всички мислят еднакво - мислят малко. Самата България има нужда от силна левица. Имаме своите грешки, призна Манолова, но това правителство не може да предложи решение на най-големите проблеми на хората. Дясното се изчерпва. Сега се опитваме да изправим БСП на крака като привлечем младите хора с нови идеи, разкри тя.

Днес левите с различни идеи сме натикани в ъгъла. Какво ще спечели БСП, ако ние станем и си тръгнем, попита Добрев. Не е проблемът в идейната чистота, напротив - ние ставаме силни, когато сме различни, подчерта Добрев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2161 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ъъ

2015.02.06 | 10:46

10
Хубаво ги вижте - сестра Галева и заловен с над сто хиляди долара на границата трафикант. Тези престъпници се натискат да ни управляват.

2015.02.06 | 10:46

9
Тия двамата идиоти искат електората им да си отиде физически!?!? Ми нали като си отиде електората си отивате и вие!?!? Тези двете недоразомения гонят по тъпотия Съсела!?!?
az

2015.02.06 | 10:46

8
Просто леваци
Милионерите

2015.02.06 | 10:46

7
Трафиканти на валута , младоци милионери, енергийни мафиоти ще правят молове в партията. Цирк ! По скоро опело на БСП ще направят тези двамата.

2015.02.06 | 10:45

6
Лява партия е тази на трудещите ! Място за милионери ,в една лява партия -няма !Те нямат ляво мислене !Когато БСП се отърве от капиталистите (едрата буржоазия!, обърне поглед към младите работещи ,тогава БСП ще се реформира и ще има успех !Засега не виждам ,как ще се реформират !
Борнео

2015.02.06 | 10:45

5
Наследници на престъпна по рождение партия, създадена от шумкари и крадци, носители на "идеи" - наглост до краен предел.
пдр

2015.02.06 | 10:45

4
Искат акъл от младите комсомолци как да краднат повече
Питащ

2015.02.06 | 10:45

3
Май Сестра Галева и момчето, хванато да пренася пари в сакове през границата, на истина ще правърнат БСП в Мall. Те могат да служат на келепира. На трудещите се НЕ! Ето затова съм ги заплюл- аз и всичките ми приятели!

2015.02.06 | 10:44

2
как са се усмихнали, ако съм на тяхно масто ще се срамувам, че с нищо не помагам за подобряване на живота на народа, а те се усмихват като че всичко им е наред, но наистина наред им е...
ВАРНА ПОМНИ!!!!!

2015.02.06 | 10:44

1
По времето на тези другари през 2008-ма година гоце заедно със станишев и пешо димитров като министър на икономиката видяха сметката на тогавашното държавно и печелившо БМФ. По това време техния "социален" президен стоеше и гледаше, докато Киро парахода подменяше КТД , и отказа за изплати договорените в него заплати за всяка прослужена година при масови съкращения. След това другарите взеха да се чудят - защо имат само двама депутата от Варна, и защо избирателите им са се отдръпнали. Добре че тази зима не отиде студена, та много пенсионери , тъгуващи по онова време от тяхната малдост не са се споминали от студ. Вместо да принудят Киро парахода да изплати парите на хората, които останаха без препитание, те излизат и твърдят колко са социални и загрижени за хората. Е няма такава наглост!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини