Общинарите от БСП в Перник скочиха на Росица Янакиева

share

Съветниците от БСП вече няма да подкрепят безрезервно пернишкия кмет Росица Янакиева, обяви областният лидер на партията Ненко Темелков, цитиран от БТА.

Тя ще получава техните гласове само в случаите, които предложенията й по преценка на БСП са в полза на гражданите на Перник. Социалистите в общинския съвет ще възразят срещу подготвяното въвеждане на синя зона в града. Първият неуспешен опит показва, че при налагане на подобно ограничение колите влизат в градинките, а платените места остават празни, мотивира позицията си Темелков. Според него е необходимо да се въведе ред при паркирането на автомобили и да бъдат направени повече паркинги. Перничани са бедни, не трябва да бъдат обременявани с допълнителни такси, смята областният лидер на БСП.

Групата на "Коалиция за България" настоява планираната сеч в местната планина Голо бърдо да бъде намалена от 6 000 куб.м на 2 000 куб.м, съобщи още Темелков. Социалистите са внесли предложение в общинския съвет на утрешната извънредна сесия да бъде изслушан управителят на предприятие "Общински горски фонд" Любомир Минев.

Водещи новини

Още новини