Перничани поискаха оставката на Росица Янакиева

  • 28 март 2014 16:31

  • 1715
  • 2
Перничани поискаха оставката на Росица Янакиева
©

Оставката на кмета и на Общинския съвет поискаха на протест в Перник. Десетки протестиращи, предимно млади хора, се събраха пред общината, разпънаха палатки и се заканиха, че няма да се махнат оттам докато управляващите не изпълнят искането им, предаде БНР. В основата на протеста е изсичането на гори от общинската фирма „Общински гори-Перник” в планината Голо бърдо.

Протестиращите хвърляха яйца срещу сградата на общината, гърмяха бомбички и влязоха в пререкания с полицията. От пресцентъра на общината изпратиха съобщение до медиите, в което се казва, че с решение на ОбС процедурите и ползването на дървесина през 2013 и 2014 година са определени на 6000 куб. м. Във връзка с възникнало недоверие, служители на Регионалната Дирекция по горите на 27 март т.г. са извършили проверка в един от районите с общинска гора, при която не са констатирани нарушения.

Предписано е и разпоредено в срок до 5 април да се извърши пълна инвентаризация на насаждението от служители на Регионалната Дирекция по горите в Кюстендил, с резултатите от която да бъдат запознати медиите и гражданите, се казва в съобщението. Към протестиращите младежи по-късно през деня се присъединиха и работници от фирмата, която чисти града.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1715 2

Коментари 2

Добави коментар
ih

2014.03.29 | 12:26

2
това не е ли лудата която каза,че перник прилича на виена, и тая която искаш да се бие за руснаците в Крим.мама ти изкуфял птеродактил.

2014.03.29 | 12:26

1
БСП СРЕЩУ АБВ.

Добави коментар

Водещи новини