Ангел Найденов: Става дума за 30 км телена ограда, а не за Великата китайска стена (видео)

share

Няма по-обсъждана и по-проверявана тема от възпрепятстващото съоръжение на границата. Сякаш не става въпрос за 30 км телена ограда, а за Великата китайка стена. Това каза в пленарна зала Ангел Найденов.

Близо три часа, а преди това почти два месеца, следя и за съжаление, съм принуден да участвам в тази дискусия, без да разбирам смисъла на тази инициатива от страна на ПГ на ГЕРБ. Не разбирам тази настойчивост. Допускам, че в решението за тази инициатива играе роля политическата предубеденост към правителството и в частност към мен, коментира Ангел Найденов по повод предложението за анкетна комисия.

Колко пъти искате да чуете разяснение по въпросите, които повдигате днес – от министерството, две пресконференции, доклади, разисквания и днес отново. Колко пъти е необходимо, за да бъдат възприети изнесените данни, обясни Найденов.

Вие сте единствените, които твърдят, че Сухопътни войски не могат да се справят с тази задача, се обърна към вносителите на предложението за създаване на временна комисия министърът.

Съсипвате почтени хора с достойни кариери и твърдете, че обективността е единственото което ви интересува, посочи Ангел Найденов.

Министърът призна за някои слабости около проекта, като например, проведеното маркетингово проучване, въпреки че не е имало такова изискване. Втората слабост, която посочи министърът, е, че не е отчетен релефът на местността и не е предвидено достатъчно количество тел.

Министърът посочи, че проектът е на стойност 7 млн. 364 хил. лв. като изрично е пояснено че това, е стойност без ДДС.

Ангел Найденов посочи още, че хората, които работят по изграждането на оградата, работят на предела на силите си.

 

Водещи новини

Още новини