Кутев: Коалиция между ГЕРБ и ДПС няма да учуди никой

share

Всяка политическа сила си има собствени интереси. Това, че сме в коалиция с ДПС не задължава нито нас, нито тях да си нарушаваме собствените интереси. Това заяви Антон Кутев по БТВ.

Истината е, че сме свидетели на грубо нарушаване на конституцията и то от президента на републиката, посочи той.

За импийчмънт за момента не говорим, но сме подготвили жалба до КС. Убеден съм, че ще я подадем и е ясен резултатът от жалбата, поясни Антон Кутев.

Тези членове на ЦИК нямат значение за политическата обстановка, но в същото време ние сме убедени, че всички спечелени избори от ГЕРБ станаха с помощта и на хората от ЦИК. Цялата истерия, която ГЕРБ прилага има една единствена цел – да им даде преимуществата с които са свикнали, заяви Антон Кутев.

Коалиция между ГЕРБ и ДПС не мисля, че ще учуди някого, каза той. ДПС имат свой начин, по който работят – те обичат и резки политически жестове и са много наясно какво създава възможности в политиката, коментира депутатът.

Това, което направи ДПС, е политически жест безспорно. Това е адекватен жест на това, че гласувахме срещу майчиния език. Те си защитават в интереса. Но това до този момент не може да доведе до раздори в управляващата коалиция, допълни той.

Каквото и да говорим за ДПС тя е партия, за която отново и отново гласуват – както и Атака – това са партии които носят вота на българите. Не може да оправдаваме всички недъзи на прехода с тази партия, каза Антон Кутев.

Водещи новини

Още новини