И дума да не става да искат оставката на Йовчев, обяви Местан

share

„Безспорно това е един от най-добрите министри и специалист в правителството на Пламен Орешарски до този момент. Така лидерът на ДПС Лютви Местан защити в кулоарите на парламента вътрешния министър Цветлин Йовчев, след като малко по-рано от „България без цензура“ поискаха оставката му, предаде репортер на Novini.bg.

„И дума не може да става да му бъде поискана оставката или да бъде сменен като министър“, категоричен бе той.

„Аз не мога да коментирам и не съм специалист как е проведена операцията в Лясковец", коментира още той и поднесе съболезнования на семейството на загиналите.

В коментара му по отношение на речта на президента Росен Плевнелиев Лютви Местан отбеляза, че тя е била хубава и дълга, обхванала е всички аспекти на политическия живот в страната.

„Аз винаги съм заставал зад диалога, така че подкрепям неговата инициатива и ако инициативата излезе от чисто формален характер и стане по-същностен, ще бъде по-добре.

„В речта му имаше моменти, когато говори за етническо напрежение например, в които трябваше да бъде малко по-конкретен и по-категоричен кой точно е отговорен и кои политически сили са отговорни и създават етническо напрежение“, отбеляза обаче Местан.

„Трябва да имаме култура да се чуваме и да водим диалог. Не споделям неприличното поведение в пленарна зала, на което станахме свидетели“, категоричен бе лидерът на ДПС.
 

Водещи новини

Още новини