Проф. Димитър Иванов: Кабинетът "Орешарски" е над жалона "Борисов"

share

Сантименталността на Русия към нейната историческа люлка Украйна може да бъде разбрана. По същия начин САЩ присъединяват Калифорния. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ икономистът проф. Димитър Иванов.

Украйна представлява фокусът на евроазиатския съюз и битката за нея ще бъде сериозна. Никакви санкции срещу Русия не могат да повлияят на това. Сериозните анализи сочат, че Русия не иска разделена Украйна, добави проф. Иванов.

България и Европейският съюз нямат никакъв интерес Украйна да фалира. Точно обратното, пътят на газа минава от там и България има интерес Украйна да укрепне, коментира икономистът.

Проф. Иванов заяви, че във вътрешнополитически план, след падането от власт на кабинета "Борисов", България е имала нужда от експертно правителство. "Ако сравняваме правителството с жалона "Борисов", то свърши редица полезни неща - във взаимоотношенията със бизнеса и социалната политика. Кабинетът продължава да работи в условията на протест, което затруднява усилията му. В международен план обаче политическото разцепване на България създава недостатъчен уют за стабилно доверие към България като политически и икономически партньор", заяви той.

По думите му кабинетът "Орешарски" няма особени успехи в борбата с безработицата, а великденските надбавки към пенсиите няма да решат проблемите с доходите на хората. "Трябва да се намери начин да се вдигнат доходите. Иначе по какво се различават от Дянков", каза проф. Димитър Иванов.

Водещи новини

Още новини