Димитър Иванов: Не е добро решение да има референдум за АЕЦ "Белене"

  • 12 септември 2012 10:59

  • 496
  • 0
Димитър Иванов: Не е добро решение да има референдум за АЕЦ "Белене"
©

Претенциите на руската страна и иска за 1 млрд. евро обезщетение заради отказа от строителство на АЕЦ "Белене" коментира  Димитър Иванов, председател на Движението за енергийна независимост и зам.-председател на Енергийната комисия в 38-то Народно събрание в предаването "Преди всички" по БНР.

"Референдумът за АЕЦ "Белене" не е добро решение на този въпрос. Този въпрос трябва да се решава от изпълнителната власт. В самия Закон за референдума е указано кои въпроси могат да бъдат поставяни на референдум и кои - не. АЕЦ "Белене", както всички хора разбират, е корпоративен проект, проект, който е и в интерес на съответната държавна или частна корпорация, която го изгражда. Как тогава ще заставят милиони български граждани да гласуват и да принудят някой да го реализира? Кого те трябва да принудят да го реализира? Кой ще бъде инвеститор?", запита Иванов.

"БСП трябва да си поеме политическата отговорност, защото те решиха да потрошат милиард и половина, като не знаеха накъде отиват. Навремето те не се решиха на стъпката да се подпише договор. Сега искат да сложат българския народ напред, да го използват като жив щит, образно казано, да се вземе решение, което те да реализират зад българските граждани", каза още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини