Бареков бойкотира Нова телевизия

Булфото
share

Благодарим на г-н Диков и на неговите продуценти за поканата в предаването "Дикoff", но сме принудени да откажем участията си във всички предавания на Нова телевизия предвид очевидния конфликт на интереси, в който участва ръководството на телевизията. Това се казва в позиция на "България без цензура", публикувана на сайта barekov.com.

"Напомняме, че преди няколко дни Николай Бареков внесе сигнал до главния прокурор за съмнения за пране на пари срещу собствениците на Нова Телевизия и бившия премиер г-н Бойко Борисов, и кръгове, свързани с него", пише още в позицията.

"Нямаме нищо против личните качества на журналистите в Нова телевизия и уважаваме техния професионализъм. Припомняме, че Николай Бареков взе участие в множество предавания на редица неудобни журналисти, които се изявяват в Нова телевизия и беше подложен на кръстосан огън, включващ всевъзможни битовизми и нападки, които винаги са били спестявани на представители на ГЕРБ. С това показахме нашата съпричастност към свободата на словото, дори когато задаващият въпросите е очевидно необективен. Паралелно с това Нова телевизия излъчи десетки предавания, в които главната тема бе Николай Бареков, но нито веднъж не потърси неговата гледна точка", пишат още от "България без цензура".

"Колеги, желаем ви успех и вярваме, че и без присъствието на представителите на "България без цензура" качеството на вашите предавания няма да пострада драстично. Първо, Нова телевизия е длъжна да отговори на всички въпроси, които българското общество поставя за връзката на нейното ръководство с Бойко Борисов. С днешна дата репутацията на телевизията като медия е силно разклатена и широки слоеве на българското население не приемат поръчките, които всекидневно се леят от екрана", се казва в позицията.

Водещи новини

Още новини