Бареков праща на ДАНС и НАП бронираните аудита на ГЕРБ

Булфото
share

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков изпрати аудитата на ГЕРБ на прокуратурата, ДАНС, НАП и Сметната палата, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според Бареков с обществени средства ГЕРБ са купили две бронирани аудита за 166 569,43 и 206 206,77 лв. Той е пуснал сигнал до четирите институции с настояване за пълна проверка на реалната стойност на двете бронирани коли, участието на общинския съветник Орлин Алексиев в сделката и законно ли се харчи държавната субсидия на партията. Николай Бареков иска да бъде разкрита истинската стойност, на която колите са били купени от Германия. Проверката трябва да установи и дали посредник в сделката е бил Алексиев, около когото в последно време се появиха твърдения и подозрения за участие в трафик на наркотици.

Очаква се да бъде обявено след разследването и дали в крайна сметка има данни за злоупотреба с неправомерно разходване на държавна партийна субсидия от страна на ПП ГЕРБ. Бареков призовава проверяващите органи да привлекат към отговорност виновните лица, ако бъдат открити достатъчно данни за извършено престъпление или друго закононарушение.

Водещи новини

Още новини