Да запазим неутралитет по отношение на Украйна, поиска Атака (видео)

Булфото (архив)
share

Изненадващо, с похвала, започна изказването си на днешния блиц контрол лидерът на атакистите Волен Сидеров. Той разказа именно за победата на наша второкласничка на Московската олимпиада по математика за малки ученици.

Мария Дренчева е постигнала рекорден резултат - сред 850 деца тя достига до 59 точки, при рекорден за Русия брой от 55.
„Ние политиците сме в дълг на нашите таланти. Това ни дава шанса за формиране на фонд за стипендии за такъв вид деца“, призова Сидеров.

Веднага след краткото си експозе обаче той се върна към събитията в Украйна и представи накратко входираната скоро в Народното събрание декларация от партия Атака .

В нея хората на Сидеров призовават за неутралитет, ненамеса на страната ни в събитията там, тъй като, по неговите думи, има опасност да бъдем въвлечени във военни действия срещу други държави, които националистите категорично не приемат.

„В декларацията си изразяваме безпокойство от намесата на външни фактори в политическия живот на Украйна“, добави Сидеров, като поясни, че става дума за САЩ и финансирани от САЩ организации.
„И не трябва да имаме страх, че някой от американското посолство ще ни смъмри“, категоричен бе Волен Сидеров.

Атака са против извършването на държавни преврати по насилствен начин, какъвто според атакистите е извършен в Украйна. „Ние оспорваме легитимността на днешната власт в Украйна“, настояват националистите.

„Трябва да осъдим всякаква форма на дискриминизъм и да се положат всички усилия за решаване по мирен начин конфликта там, което не означава поощряване на неонацизъм, екстремизъм и фашизъм", допълни още Сидеров.

„Външният министър направи изненадващо изказване и трябва да му се потърси отговорност“, подчерта националистът.

Веднага след изказването му обаче на парламентарната трибуна се качи социалистката Корнелия Нинова, която го порица, че според правилника на Народното събрание блиц контролът не е времето, в което парламентарни групи да представят декларациите си.

Водещи новини

Още новини