Сидеров: Посещението на турския външен министър е провокация (видео)

share

Волен Сидеров коментира пред журналисти в парламента посещението на турския външен министър Ахмед Давутоглу, предаде репортер на Novini.bg.

Това посещение е една провокация, която се извършва в навечерието на 3 март. Ахмед Давутоглу е известен неоосманист и в своите книги ясно подчертава, че иска да възстанови Османската империя, каза още лидерът на националистите. Тази среща беше пазена дълго време в тайна. Все още няма яснота около програмата на Давутоглу в България. Искам да попитам, как така външен министър ще се среща с президент и министър-председател? Това е недопустимо по етикет, категоричен беше Сидеров. Ние ще бъдем в 15 часа пред Министерски съвет и Президентството. Ще носим и нашите плакати, на които пише "Не на Турция в ЕС". Приканваме и г-н Бойко Борисов да дойде и да изрази своята позиция по въпроса. Имаме достатъчно плакати за цялата парламентарна група на ГЕРБ. Ще им дадем и на тях, каза още Сидеров.

Депутатът проф. Станислав Станилов обясни, че Ахмед Давутоглу е професионален политик, който през цялата си кариера е защитавал тезата, че Турция трябва да се върне в границите на Османската империя и да се разпростре чак до Унгария.

Водещи новини

Още новини