Хора от кръга "Орион" рекетирали бизнесмена Красимир Стойчев

Булфото
share

Хора от т. нар. кръг „Орион” са рекетирали навремето бизнесмена Красимир Стойчев, за да им преотстъпи дялове от „Мобилтел”, разказа той в предаването "Дикoff" по Нова телевизия. В замяна на това предлагали „спокойствие”.

„Хора от правителството на Жан Виденов пращаха емисари при мен със схема да им дам част от бизнеса, за да съществува „Мобилтел”. Искаха дял в компанията. Имам предвид хора от т. нар. кръг „Орион”. Поискаха ми 30% срещу благосклонност. Отказах им, да не съм луд да ставам партия с подобни хора”, каза той.

Стойчев каза, че навремето е имало няколко предложения от водещи западни компании, които са искали да купят наши предприятия за милиарди. Правителството на Иван Костов обаче отказало да сключва подобни сделки. Бизнесменът разкри, че е бил принуден да продаде компанията си „Мобилтел”, защото по онова време тя е натрупала дългове, които той не е могъл да покрие.

„Цената беше над 70 млн, но в нея основна част бяха дълговете й. Доколкото аз знам след това е продадена за около 700 млн, а най-накрая телеком Австрия я купува за 1 млрд. и 600 млн. евро”, обясни Красимир Стойчев.

Водещи новини

Още новини