Райдовски: Свалянето на БСП от власт преди 17 години бе организиран държавен преврат

  • 06 февруари 2014 08:47

  • 2577
  • 5
Райдовски: Свалянето на БСП от власт преди 17 години бе организиран държавен преврат
©

Свалянето на БСП от власт преди 17 години бе организиран държавен преврат. Решението за второ социалистическо правителство бе взето още на 21 декември 1996 г. Тогава дойде и решението на Виденов да подаде оставка и да се оттегли от всички постове. Това обяви по БТВ бившият шеф на пресслужбата на Виденов Красимир Райдовски.

Подготовката за свалянето на правителството започна няколко месеца преди 10 януари 1997 г. Действаше един щаб под ръководството Божидар Попов, по-късно главен секретар на МВР, там участваше и един мой приятел Янис Груйчев, свързан със службите. По същество това беше държавен преврат. Наложиха забрани на министри от кабинета Виденов да напускат страната. Началото на 4 февруари, когато Първанов и Добрев върнаха мандата на Петър Стоянов беше положено още с кампанията за президентските избори. Тогава за президент беше предложен Георги Пирински, за който се знаеше, че няма българско гражданство. След оттеглянето на Пирински кандидатурата на проф. Маразов вече беше практически неизбираема. Нещата тръгнаха преди това с писмото на онези 19 депутати, представящи се за социалдемократи срещу БСП и правителството на Виденов. Така че 10 януари беше планиран много отдавна. Но питайте Костов, който провеждаше своите конспиративни срещи с Кольо Добрев и решаваха кога да падне кабинета. Ето ви задкулисието, за което сега е много модерно да се говори. А страната би трябвало да се управлява от Конституция, закони, обясни тайните механизми Райдовски.

Според него има и свидетели на срещите на Костов и покойния Добрев – Красимир Стойчев, Юли Москов, Сендов. На тези тайни срещи Добрев е договарял, ако СДС дойде на власт да не закача определи министри и политици от БСП. Райдовски твърди още, че преди погрома на парламента на 10 януари е имало демонстранти пред „Позитано” 20, за които се говори, че са организирани от Кольо Добрев да хвърлят камъни срещу централата на столетницата.

Николай Добрев не е направил нищо съществено и митът около него е напълно измислен. Той предложи Първанов за заместник на Виденов и лидер на БСП, а ако беше мъж щеше да изпълни решението на конгреса за второ социалистическо правителство. Ще разкрия и друг показателен факт. В началото на януари д-р Желев се обажда на Премянов и го кани да отидат с Първанов за връчване на втори мандат, защото след него застъпва Петър Стоянов. Казва им до една седмица да направят правителство, но Първанов се опъва и обяснява, че не е готов и му трябва месец. Това едва ли е направено случайно и от там тръгна свалянето на БСП от власт. В МВР имаха информация за готвен преврат и погром на парламента. По нареждане на Добрев тогава е свалено вътрешно заграждение на парламента, с мотив, че гражданите не трябва да бъдат ограничавани. А той е знаел какво се готви и целта е била да се улеснят превратаджиите. Бяха впрегнати определени пара-структури, икономически, военни, които организираха погрома. Митът за Николай Добрев е фалшив и се подхранва от синът му Кирил Добрев, който трябва да си припомни как беше заловен на границата с десетки хиляди долари. Допускам, че Първанов е бил информиран от Добрев какво замислят, но не съм сигурен на 100%. Фактът, че Първанов отказа на Желев да състави правителство, означава, че е бил наясно с плановете на Добрев. Виденов не е свален, той си подаде оставката преди 10 януари, допълни още бившият разузнавач.

Според него сега в АВБ няма нито един партиец и свързан с БСП и социалистическите идеи. Единственият работар и отдаден на тази кауза бил Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Последвайте канала на

2577 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
KOMYHИCT

2014.02.08 | 00:37

5
Те окрадоха,предадоха и продължават да унищожават България. ВЪЖЕ-СМЪРТ

2014.02.08 | 00:37

4
zasto tezi xora ot otvratitelniyat prexod sa oste na svoboda a ne v zatvora

2014.02.08 | 00:36

3
БСП Е НАСЛЕДНИК НА ПРЕСТЪПЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ, ВСЕ ЕДНО В ГЕРМАНИЯ ДА УПРАВЛЯВАТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ХИТЛЕР.

2014.02.08 | 00:36

2
червен боклук
ДПС

2014.02.06 | 21:05

1
САМО БСП УРА,САМО БСП УРА,САМО БКП-ТОВА ЗАСЛУЖАВАТЕ. КАЖИ МУ КОМУНИСТ,ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО

Добави коментар

Водещи новини