Бареков: „Атака” се събуди от зимен сън и ни заля с евтин популизъм

bulphoto
share

„Една година след февруарския протест „Атака” се събуди от зимен сън и се сети какво обеща на хората преди година. Днес г-н Сидеров направи поредния си лупинг в политиката и след дълга амнезия се събуди с ново искане за увеличение на пенсиите до 500 лв., падане на плоския данък и национализиране на ЕРП-тата. Всичко това нямаше да е претоплена манджа и евтин PR, ако „Атака” беше поставила тези искания преди да подкрепи правителството на БСП и ДПС”, заяви Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на партия „България без цензура”.

„Тези обещания изглеждат като цинична заигравка с надеждите на стотици хиляди пенсионери и избиратели, които бяха подведени от "Атака" и си дадоха гласовете през месец май миналата година", заявява Бареков.

Според него има и една добра новина – г-н Сидеров може да чете. "Може да чете, но само чужди политически програми, които интерпретира по изключително популистки начин. „Атака” не разполага с нито един експерт във финансовата област и това става ясно като се види обкръжението на нейния лидер", обяви Бареков.

За пореден път действията на „Атака” нямат за цел да променят за по-добро живота на хората, а просто да хвърлят прах в очите и да вдигнат поувехналия рейтинг на партията. Този номер мина няколко пъти, но с гласа на „Атака” ДПС назначи 6 областни управители и половината министри барабар с премиера на това правителство. Изтърканият номер повече няма да мине, смята Николай Бареков.

Високото доверие в "България без цензура", която избра центъра на политическия спектър, показва на избирателите, че оттук насетне никога повече „Атака” и ДПС няма да бъдат балансьори в парламентарната конфигурация. Сбогом „Атака”, сбогом социален популизъм. Време е експертите наистина да вземат нещата в свои ръце”, се казва още в изказването на Николай Бареков.
 

Водещи новини

Още новини