ГЕРБерите в паника: Пети човек губим, това е лошо послание

share

Един от депутатите от ГЕРБ от София ще хвърли оставка по подобие на Георги Марков, Светлин Танчев и Красимир Стефанов до дни, съобщава „Стандарт“.

Друг избраник пък е решил да съобщи първо на съпартийците си, които са го издигнали за депутат.

Новината за раздялата с Красимир Стефанов свари абсолютно неподготвени ГЕРБерите в парламента. Шефовете им трескаво започнаха преброяване. Само преди дни бившият финансов зам.-министър Владислав Горанов също ги напусна. Но той хвърли оставка и като депутат.

Пети човек губим, това е лошо послание към избирателите ни, тюхкаха се хората на Бойко Борисов. Още в първите месеци на парламента оставка като депутат хвърли ГЕРБерката Йоанна Кирова. В началото на декември от парламентарната група излезе Георги Марков. Последва го и колегата му Светлин Танчев. Според двамата в групата на ГЕРБ имало още хора, които искали да "работят спокойно и без партиен натиск за избирателите си".

Красимир Стефанов побърза да разсее слуховете, че ще влиза в партията на Николай Бареков "България без цензура". Любопитната подробност е, че Бареков е кръстник на дъщеря му Теодора. Пред "Стандарт" Бареков лаконично заяви, че вратите на централата му са отворени за експерти от ранга на бившия шеф на НАП, на Владислав Горанов, Марков и Танчев.

Георги Марков, Красимир Стефанов и Светлин Танчев обявиха, че ще гласуват заедно срещу упорството на колегите си от ГЕРБ за оставането на пълната забрана за тютюнопушене. Това роди светкавично и име на новата "група" - пушачите. Ако те надделеят, законът ще бъде либерализиран.

Водещи новини

Още новини