Първанов: И управляващи, и опозиция са зависими от задкулисни кръгове

Булфото
share

Интересна случка се разигра днес във Варна. Млад варненец, известен с участието си в почти всички протести от миналия февруари досега, нарече Георги Първанов „национален предател“ при откриването на офиса на АБВ в  морската столица.

Младежът извика думите на висок глас докато лидерът на движението, евродепутатът Ивайло Калфин, Румен Петков и свитата им пресичаха улицата между централа и отсрещния ресторант, в който лидерите на АБВ избраха да разговарят с медиите. Първанов подмина мъжа, но след това хора от щаба му отидоха специално да разговарят с него.

 Въпреки случилото се, пред камерите и микрофоните лидерът на АБВ заяви, че подкрепата на гражданите за формацията е „категорична и безусловна“ дори на този етап, информира "Петел". Георги Първанов заяви, че и управляващите, и опозицията са зависими от определени задкулисни кръгове. Най-новото доказателство за това било преизбирането на Цветан Цветанов за зам.-председател на ГЕРБ. Това показвало, че не само бившия вътрешен министър, но и бившият премиер Бойко Борисов са в плен на тази зависимост. Попитан дали не се притеснява, че пречейки на БСП помага на ГЕРБ да се върне на власт, Първанов заяви, че целта му е само победа за АБВ. Той на практика призна, че смята да постигне това с разцепването на социалистите. „Единството е необходимо, но не достатъчно условие да се печелят избори“, коментира президентът ни от периода 2002 – 2012 год.

Евродепутатът Ивайло Калфин пък допълни лидерът си с думите, че в последните години проблемът бил, че политическият дебат бил сведен до въпроса „Станишев или Борисов“. Целта на АБВ явно е да добави и Първанов като трета възможност. Калфин се опита да подведе аудиторията с твърдението, че единствения обект, който държавата финансира във Варна от новия регионален фонд е ремонтът на Двореца на културата и спорта за 4,5 млн. лв. Всъщност, градът ни получава над десет пъти за Съдебна палата, Факултет по фармация и проектиране на ново пристанище, но евродепутатът или не е информиран, или предпочита да неглижира този факт.

Румен Петков от своя страна реши да атакува конкретни фигури в БСП и в частност варненският депутат Красимир Янков. Бившият вътрешен министър заяви, че той е виновникът на назначаването на нови шефове на ВиК и на МБАЛ „Св.Анна“, предизвикали напрежение във Варна. Той призова Янков да обясни пред варненци и защо е гласувал заедно с ДПС за предложението да се води изборна агитация на майчин език.

Водещи новини

Още новини